www.flickr.com
mona.mono's items tagged with madebymono More of mona.mono's stuff tagged with madebymono

mandag 17. november 2008

Le oftere! =)

I følge en artikkel jeg fant på DinSide HELSE ler barn opptil 400 ganger pr. dag - mens vi kjedelige voksne ler maks 14 ganger hver dag...
Så her er en oppfordring:

Le oftere! <3


Her kan du lese om noen av fordelene av en god latter, ifølge nettstedet Totalpad.com:

1. Har du selvironi og klarer å le av deg selv, er det ikke like gøy for andre å gjøre narr av deg. Dermed forhindrer du muligens behagelige situasjoner og konfrontasjoner.

2. Latter løser opp spenninger, stress, angst, irritasjon, sinne, sorg og depresjoner. I likhet med gråt, løser latter opp hemninger, slik at man frigir undertrykte følelser. Etter en god latter, vil du oppleve en
følelse av velvære. Enkelt sagt, en god latter forlenger livet. Tross alt, hvis du kan le av det, kan du leve med det.

3. Medisinske forskere har funnet ut at latter har positiv påvirkning på immunsystemet. Noen mener slimhinnene våre får mer immunstoff, slik at de bedre kan stoppe bakterier og virus som er på vei inn i
kroppen. Studiet av hvordan atferd og hjernen påvirker immunsystemet kalles psykoneuroimmunologi, og har i den senere tid blitt viet mye oppmerksomhet da vi mennesker prøver å forstå forholdet mellom forstanden og kroppen.

4. Latter reduserer smerte ved å frigi endorfiner, som ifølge forskerne, er mer mektig enn tilsvarende mengder morfin. Noen forskere mener at disse endrofinene stimulerer immunforsvaret, reduserer stress og sakker aldringsprosessen.

5. Humor aktiverer begge hjernehalvdelene. Den venstre halvdelen brukes til å forstå det verbale innholdet av en vits, mens den høyre halvdelen tolker om den er morsom eller ikke.

6. Latter krydrer hverdagen, og er hva salt er for et hardkokt egg.

7. Ved å utvikle din humoristiske sans vil oppdage at du blir mer produktiv, en bedre kommunikator, og en bedre lagspiller.

8. Alle liker noen som kan få dem til å le. Jo mer du deler din sans for humor, jo større omgangskrets vil du kunne få.

9. Humor gir oss den balansen vi trenger for å håndtere livets mange nedturer.

10. Latter tilsvarer faktisk en liten mengde mosjon, ettersom alle organene i kroppen masseres når vi ler. Det sier Dr. James
Walsh.

Kilder: Totalpad, the laughter foundation og Livsloft.no

2 kommentarer:

MirreVirre sa...

Bra sagt det der ja! Særlig den første, der burde alle være =)
Muffinsene er forresten veldig kjappe å lage! Også smaker de jo godt da!

Ha en fin dag!

sol sa...

Godt med en påminnelse om at vi voksne også må huske å le. Heldigvis er det lettere med et lite barn i huset - den latteren smitter!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Noe du har lyst på? =)

Kontakt meg gjerne på mona.mono@hotmail.com om du er interessert i noe av det jeg viser frem her, eller om du ønsker deg noe i andre farger/garn el. =)

See something you like? Contact can be made by the hotmail above. =)